Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Született feleségek

 „Ahogy öreganyám mondta volt: merev faroknak nincs lelkiismerete!”

„Olykor mindannyiunkat elfog a kétségbeesés, de ha képesek vagyunk leküzdeni, akkor jövünk rá, hogy mennyire erősek is vagyunk.”

„Az igazságot akarni nem elég, tudni kell azt is hol keressük. Az igazság pedig illékony, tudja hogy rejtőzzön el.”

„Mindig az a legérdekesebb, amit nem mondunk el.”

„Sose becsüld le az ellenséget.”

„Az erő és hatalom iránti vágy már kiskorunkban belénk ivódik. Gyermekként arra tanítanak minket, hogy a jó győzedelmeskedik a gonosz felett; de felcseperedvén rájövünk, hogy semmi sem ilyen egyszerű. A gonosz mindig otthagyja nyomát!”

„Verseny, különböző embereknek mást és mást jelent, legyen az baráti versengés vagy élethalál harc, a végeredmény ugyanaz. Mindig lesznek győztesek és mindig lesznek vesztesek, a trükk persze az, hogy tudjuk melyik csatát vívjuk meg, ugyanis minden győzelemnek ára van.”

„Hogyha szeretünk valakit, néha egyszerűen áldozatot kell hozni érte.”

„A bizalom törékeny kincs, ha egyszer elnyertük óriási szabadságot kapunk általa, de ha egyszer elvész olykor lehetetlen visszaszerezni. Az igazság persze az, hogy sose tudhatjuk, hogy kiben bízhatunk. Azok, akik legközelebb állnak hozzánk becsaphatnak és idegenek siethetnek megmentésünkre; végül a legtöbb ember úgy dönt, hogy csak magában bízhat, így kerülheti el legegyszerűbben azt, hogy megégesse magát.”

„Az élet azontúl, hogy unalmas, ráadásul rém kegyetlen is tud lenni.”

„Összetört szívű nőre nem szabad hallgatni, hajlamos hazudni.”

„Elme fel nem foghatja, hogy micsoda erő rejlik a szeretetben. Embert próbáló időben tartja bennünk a lelket és kivételes önfeláldozásra késztet. Tisztességes férfiakat sarkall a legsötétebb bűnökre és hétköznapi asszonyokat ösztönöz rejtett titkok kifürkészésére és jóval azután is, hogy elmentünk a szeretet megmarad az emlékeinkbe égve. Mindannyian vágyunk a szeretetre, de néhányunk miután rálelt azt kívánja bárcsak sose találta volna meg.”

„A gazdagság egyik legfőbb előnye, hogy pénzzel minden balhéból van kiút.”

„A szerelem néha buta dolgokra késztet.”

„Azt mondják, a jó hír gyorsan terjed, de minden feleség tudja jól, hogy a rossz hír még gyorsabban.”

„Egy barát támogat, ha megaláztatás ér; egy jó barát úgy tesz, mintha nem történt volna semmi.”

„Egy barát segítséget ajánl a bajban, egy jó barát nem fogad el nemleges választ.”

„Olykor, ha az ember nem elég óvatos a múlt bűnei utolérnek és kísértenek.”

„Az élet utazás, melyet sokkal jobb egy társsal az oldalunkon megtenni.

„A valóság elleni legjobb fegyver egy csipetnyi fantázia.”

„Irányítás, észveszejtő hogy az emberek miféle praktikákhoz folyamodnak, hogy magukhoz ragadhassák. Egyesek megtévesztésre alapoznak, míg mások furfangos cseleket eszelnek ki, aztán vannak, akik zsarolást alkalmaznak.”

„A szükség a legjobb ötletek szülőanyja.”

„A fényképezőgép egyszerű eszköz, amivel képeket örökíthetünk meg, képeket, amelyek többet árulnak el rólunk, mint elsőre hinnénk. Emlékeztetnek a hosszú útra, amit megtettünk, a szeretteinkre, akik útitársaink voltak, azokra, akiket útközben elvesztettünk és azokra, akik az előttünk álló úton várnak ránk.”

„Olykor-olykor mindannyiunknak elkell egy kis segítség, ilyenkor apró szívességeket kérünk, de mindig jó óvakodni azoktól, akik oly lelkesen sietnek a megsegítésünkre, mert még a legapróbb szívességen is ott fityeg az árcédula; igen az ember már csak ilyen számít lény, akár mit is mondjon.”

„A szeretet ellentéte nem a gyűlölet, hanem a közöny, és ha gyűlölsz, akkor még számítok neked.”

„Ha az igazság csúf az emberek megpróbálják véka alá rejteni, mert tudják micsoda kárt okoz ha fény derül rá.”

„A nehézségekben legalább az az egy jó van, hogy az ember megtudja kik a barátai.”

„Nem mindenki élvezi, hogy egy nagy közösség kicsiny része legyen, sőt egyesek sóvárogva vágynak rá, hogy az állandó társaság nyüzsgését és zaját maguk mögött hagyják, így hát útra kelnek annak reményében, hogy a magány meghozza számukra a csendet és nyugalmat, csak ekkor döbbennek rá milyen veszélyes is egyedül lenni a világban.”

„Minden vihar a reményt hordozza, a reményt, hogy valahogy reggelre megint minden tiszta lesz és még a legaggasztóbb foltok is eltűnnek.”

„Ha túl sokat hibázol, végül magadra maradsz.”

„Gáncsvetés, mindenki képes rá, csak egyesek könyörtelenebbül csinálják, mint mások, például azok, akik bosszúra szomjaznak, vagy akik éheznek a szerelemre.”

„A tervek változékonyak!”

„Nem előzhetjük meg, amit nem látunk előre.”

„A kapcsolatoknak semmi köze a jó ítélőképességhez, nem számít milyen okos vagy attól még fájhat.”

„Ha az ember nagyvadra vadászik, fel kell fegyverkezni.”

„A kor csak egy szám, nem jelent semmit!”

„A sex olyan, mint a tenisz, ha gyöngébb ellenféllel játszol, rosszabbul megy.”

„Szenvedély, egy hatalmas erő, ami akkor is emlékünkben él, mikor már régen elhamvadt.”

„Nem mindegyik felnőtt szeret játszani, de aki szeret, az nyerésre játszik.”

„Ami nem öl meg, attól csak erősebbek leszünk.”

„Addig álljunk fel az asztaltól, amíg nyerésben vagyunk.”

„A múltat sosem hagyjuk igazán a hátunk mögött. Kísértetek ólálkodnak a sötétben, lesben állva, hogy emlékeztessenek döntéseinkre, de ha hátra tekintünk lehet, hogy egy kitárt karú régi barátra lelünk vagy egy ellenünk ármánykodó régi ellenségre vagy egy felnőtt fiúra, aki szívből megbocsát. Milyen szomorú, hogy van, aki nem hajlandó visszanézni és sosem érti meg, hogy aki a múltat tagadja, az arra van kárhoztatva, hogy ugyanabba a hibába essen újra.”

„Ezt a leckét mindenkinek meg kell tanulni, becsülni a másikat, amíg lehet.”

„Ha nem mondod ki, ami a szívedet nyomja, mindig mardosni fog.”

„Az éremnek mindig két oldala van.”

„Titkokat őrizni nem egészséges.”

„Veszélyes dolgokra képes egy boldogtalan nő!”

„Az, aki némán cselekszi a jót, az aratja majd a legnagyobb jutalmat.”

„Vágy, egy érzés, melynek célja, hogy rossz útra.”

„Azzal, hogy falat húzol a szíved köré, nem véded meg magad csak kizársz másokat.”

„Az ember a saját szerencséjének kovácsa.”

„Ha kopogtat a lehetőség, ajtót kell nyitni.”

„A szomorú igazság az, hogy a barátainkat és a szomszédainkat közel sem ismerhetjük olyan jól, mint hisszük; még azok is, akiket szeretünk őriznek titkokat.”

„Szerelmet találni nehéz, ha mégis rálelsz, ragadd meg és mit számít más mit gondol!”

„Az erő nem a testi képességekből fakad, hanem a hajthatatlan, rendíthetetlen akaratból.”

„Arra nem veheted rá magad, hogy olyasmit érezz, amit nem érzel, de arra igen, hogy helyesen cselekedj az érzéseid ellenére.”

„Legjobb út a sikerhez az, ha azt csináljuk, ami a szenvedélyünk.”

„Az élet ilyen, nem mindig igazságos. Van, hogy hiába vagy jó ember és hiába teszel jót.”

„Mindig van választásunk!”

„Boldogság, mindannyian vágyunk rá és mind keressük is. Kicsi lányok a csokoládé ízében találják meg, jól öltözött férfiak a közeli butikban fedezik fel, kamasz fiúk egy csinos lánnyal való beszélgetésben tapasztalják meg.”

„Ami jogszerű, még nem igazságos!”

„Még a jófiúk is hibáznak, ha olyanok a körülmények.”

„Néha kegyetlennek kell lenni, ha az takarod, hogy ami szép növekedjék.”

„Azt gondoljuk ugyan, hogy magunk mögött hagytuk a múltat, de a múlt valahogy mindig utolér minket. Bár szeretnénk elmenekülni előle, kénytelenek vagyunk szembenézni a múltunkkal és a titkoknak, melyeket maga alá temetett felszínre kell törniük és akkor, ha erősek vagyunk képesek leszünk tovább lépni. Igen, mindannyiunknak magunk mögött kell hagyni a múltat és elkell indulnunk a jövő felé, és ha szerencsénk van, lesz aki segítsen oda is érni.”

„Mondok valamit az életről: minden, amit érdemes csinálni nehéz!”

„Az élet rövid, ezért fontos, hogy az értelmét keressük. Megtaláljuk lányunk mosolyában

„Csak a legjobb barátok maradnak azután is, hogy a mulatságnak vége, hogy a kupit eltakarítsák, még akkor is, ha az a kupi nagyobb, mint amit bevállaltak volna.”

„Ahhoz, hogy a változás útjára lépjünk, fel kell húznunk az önismeret csizmáját.”

„A legfontosabb leckék egy részét a tantermen kívül tanuljuk meg.”

„Aki titkot őriz, gyakran magányosnak érzi magát, ezért keresünk mindannyian valakit, akiben megbízhatunk, egy szövetségest, aki megért, egy tanácsadód, akire rábízhatjuk magunkat, egy barátot, aki sosem szól meg. Igen, mind segítségre szorulunk, hogy elrejthessük életünk legsötétebb igazságait, mert amint megszabadulunk egy titoktól máris ott terem helyette egy másik.”

„A jó barátok azok, akik megmondják nekünk az igazat önmagunkról, még ha az igazságot mi magunk vonakodunk is beismerni, hogy még sokmindent meg kell tanulnunk, hogy néha muszáj segítséget kérnünk, hogy esetleg nem veszünk észre egy kiváló lehetőséget

„A szerelem képes a legrosszabbat kihozni az emberekből. Egyeseket zsugorivá tesz, másokat ellenségessé vagy egyszerűen közönyössé, de kezdetben, amikor a szerelem még csak ígéret , mindenki a legjobb oldalát mutatja.”

„Az életet csak úgy érdemes élni, ha vadul élsz.”

„A szerelem képes a legjobbat kihozni belőlünk. Az önbizalmat ahhoz, hogy tovább lépjünk, a bátorságot, hogy kimondjuk az igazságot, az erőt, hogy ne adjuk fel a reményt, de néha a legmeglepőbb nem az, hogy a szerelem mit hoz ki belőlünk, hanem hogy kit hoz vissza hozzánk.”

„Mikor szeretünk valakit, bár hosszú éveken át szerettük úgy, úgy ellustulunk, azt gondoljuk a másik úgyis tudja úgyhogy nem mondjuk annyiszor, nem mutatjuk annyira; de amikor tudjuk, hogy elveszítjük, hiába mondanánk nem lesz, aki hallja, mindent megteszünk, hogy tudja minden egyes nap minden percében.”

„Vannak idők amikor mindannyiunknak jól jönne egy kis segítség, amikor a nagylelkűségünkért kegyetlenség a fizetség, amikor a viselkedésünk megbánással tölt el és amikor a jövőnk rémisztően bizonytalanná válik; ugyanakkor vannak olyanok is, akiken már nem lehet segíteni és nem hagynak maguk után mást csak pusztulást.”

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.